Bekæmpelse af adskillelse af personer med handicap: nødvendig forudsætning

Forholdet mellem den besluttede orientering mod et personlig samfund og social integration (som understøtter de nye politikker for handicap) og varigheden i Italien af store lommer med institutionalisering og adskillelse: dette vil være det vigtige tema i centrum af konferencen med titlen handicap og inklusion. Bekæmpelse af segregering: en nødvendig forudsætning for ledelse af mennesker med handicap, fremmet om eftermiddagen i morgen, 25. Februar (14 timer) af LEDHA (Liga for rettigheder for mennesker med handicap, Lombard komponent af fisk-italiensk Føderation for at overvinde handicap), af Institut for Sociologi og Social forskning ved University of Milano Bicocca og af Atic
I bunden af mødet vil være det dokument, der for nylig blev offentliggjort af den fjerde arbejdsgruppe under Det Nationale Observatorium om handicappedes tilstand (i modsætning til adskillelse, uafhængig levevis, vold og umenneskelig behandling), der især fokuserer på boligtjenester eller på de strukturer, der stadig repræsenterer den almindelige reaktionstilstand, der er indført i vores land for at reagere på behovet for at leve for mennesker med handicap, der har brug for stærk støtte, og som er uden familiestøtte.
Under konferencen vil de forskellige forslag fra arbejdsgruppen derfor blive drøftet i lyset af bestemmelserne i lovdelegationen til regeringen om handicap (lov 227/21).

Efter hilsnerne fra Giovanna iannantuoni, rektor ved University of Milan Bicocca og Alessandra Locatelli, rådmand for familie, Social solidaritet, handicap og lige muligheder i Lombardiet-regionen, vil Handicapminister Erika Stefani introducere arbejdet.
Med åbenhed og moderering af David Benassi fra University of Milano Bicocca vil Giampiero Griffo, koordinator for det tekniske-Videnskabelige Udvalg for Det Nationale observatorium på betingelse af handicappede (National Recovery and Resilience Plan og deinstitutionalisering), tale; stedfortræder Lisa Noa; Giovanni Merlo, direktør for LEDHA og co-koordinator for den fjerde arbejdsgruppe i National Observatory på betingelse af handicappede (præsentation af dokumentet “bekæmpelse af adskillelse”).

Et rundt bord vil følge, introduceret og modereret af Ciro Tarantino fra University of Calabria med deltagelse af Benedetto Saraceno, generalsekretær for Lissabon Institut for Global Mental sundhed; Serafino Corti fra Sospiro Foundation (Cremona); Marco Bollani fra Konfcooperative Lombardiet; Vittorio Scelso fra Sant ‘ Egidio-samfundet; Daniele Piccione, Senatets parlamentariske råd, koordinator for Kommissionen, der udarbejder gennemførelsesdekreterne i delegationsloven om handicap.
Konklusionerne vil blive overdraget til præsidenten for ledha Alessandro Manfredi. (S. B.)

Det vil være muligt at deltage i konferencen den 25.februar i tilstedeværelse (Rodolfi Hall ved University of Milan Biccocca) ved reservation (på dette link), men også følge den online via LEDHA ‘ s Facebook-side. Der blev anmodet om protektion af Lombardiet-regionen og CROAS-kreditter for socialarbejdere (interesserede parter skal registrere sig på dette link). Underteksttjenesten udføres. For yderligere oplysninger: [email protected]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.