Fordele ved køb af et køretøj: forenkling eller komplikation?

Teksten til dekret lov 121/21 (såkaldt “infrastrukturdekret”), koordineret med konverteringsloven 156/21, har indført en artikel, der fastslår, at en person med handicap i besiddelse af en særlig licens med forpligtelse til at tilpasse sig kørsel, kan købe en bil med skattefordele ved at præsentere den eneste kopi af kørekortet, hvor den indeholder angivelsen af tilpasninger til køretøjet, herunder standard, foreskrevet af de lokale medicinske kommissioner. Det relevante gennemførelsesdekret blev offentliggjort den 29. januar.
Nå, “ved første øjekast – som vi læser i en grundig undersøgelse af Center for Legal Studies håndtere faktisk, hvis en person med handicap, stærk af denne tilsyneladende forenkling, går til at købe et køretøj med kun en kopi af kørekortet, skal han erklære til sælgeren, at han er en anerkendt person med”reducerede eller forhindrede permanente motoriske færdigheder”” Det ser ikke ud til, men den grundlæggende forudsætning for retten til skattelettelser ved køb af et køretøj er netop den anerkendelse af “reducerede eller forhindrede motoriske færdigheder” i henhold til lov 449/97 (artikel 8, stk.1), ikke ændret ved det nylige dekret. Og også i mangel af en medicinsk attest er der ingen måde at udlede de reducerede eller forhindrede motoriske færdigheder, og om disse er permanente eller kun midlertidige; de vedrører faktisk sundhedstilstanden for den person, der ikke kan være selvcertificeret, men i stedet skal demonstreres gennem passende medicinsk dokumentation”.

I øjeblikket er spørgsmålet derfor under drøftelse, og der forventes yderligere fortolkende cirkulærer; ifølge handle (S. B.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.