Kvinder med handicap og “vanskelig” sundhedspleje: den” store ” presse beskæftiger sig også med det

“I vores land er der stadig for mange barrierer, ikke kun fysiske, men også kulturelle, som hindrer en fuld og passende anvendelse af de uundværlige behandlinger på det gynækologiske område til mennesker med handicap. Og pandemien har forværret en allerede kritisk situation”: Sådan åbner den dybdegående undersøgelse, der blev offentliggjort den 3.marts af “Corriere della Sera – Salute” om temaet “vanskelig” sundhed for handicappede kvinder. Mangler og problemer med adgang til specifikke tjenester, et emne, der ofte ofte besøges af “Superando.it”, men langt fra til stede i de såkaldte generalistiske aviser. Når vi passerer et øjeblik på den bestemt forældede og skal overvindes brug af udtryk som “handicappede luftfartsselskaber”, betragter vi dette som et bestemt vigtigt skridt for informationsverdenen.

Redigeret af Anna Maria Gioria – “signatur” ofte også til stede på vores sider -, og af Ruggiero Corcella, den dybtgående undersøgelse, af fire sider samlet, åbner med bidrag fra Gioria med titlen handicappede kvinder. Vanskeligheden ved kontrollerne, hvor det for eksempel er skrevet, at ” strukturernes utilgængelighed, den lille tilgængelige information og manglen på tilstrækkelig forberedelse
medicinske teams hindrer retten til pleje” og bringer også vidnesbyrd blandt andet om Silvia Cutrera, vicepræsident for FISH (italiensk Føderation for at overvinde Handicap) og Stefania Pedroni, vicepræsident for UILDM (italiensk union kæmper mod muskeldystrofi).
Altid direkte kurateret af Gioria, interessant er også den del, der vedrører ” sundhedsbudget “for det individuelle valg af tjenester, såvel som signifikant er det direkte vidnesbyrd om en seksogtyve år gammel med handicap, der understreger et vigtigt koncept, det vil sige, at” arkitektoniske barrierer muligvis ikke er der ” – faktisk bør de fjernes ved lov, tilføjer vi – “men de forbliver usynlige på grund af stereotyper og mangel på udstyr”.

Med særlig glæde ser vi endelig på den afsluttende tjeneste, centreret om et initiativ, som vi har givet plads netop i de seneste dage, nemlig spørgeskemaet om påvisning af tilgængeligheden af obstetrisk-gynækologiske tjenester til kvinder med handicap, fremmet af gruppepsykologerne og kvindegruppen i UILDM, foreslået til sundhedsfaciliteter i løbet af dette år, og hvoraf nogle resultater offentliggøres.

Ja, Vi kan sige det sikkert, indtil for et par år siden – ikke engang for mange – var det bestemt ikke tænkeligt at finde en sådan dybdegående undersøgelse af “Corriere della Sera – Salute”, dedikeret til et tema som dette. (S. B.)

Derudover naturligvis til den førnævnte dybdegående undersøgelse, der blev offentliggjort i dag, den 3. marts, af ” Corriere della Sera – Sundhed”, foreslår vi også at læse på vores sider teksten til Simona Lancioni, tjenesterne til seksuel og reproduktiv sundhed og kvinder med handicap (på dette link) samt konsultere sektionen kvinder med handicap: seksuelle og reproduktive rettigheder på stedet for at informere et H-Center Gabriele og Lorenso Giuntinelli fra Peccioli (Pisa) og mere generelt om kvinder og handicap, ud over at huske den lange liste over tekster, der er offentliggjort af os, til stede på dette link, i kolonnen til højre for artiklen stemmer af kvinder dominerede stadig, hvis de ikke, også sektionen kvinder med handicap, altid på stedet for at informere en h.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.