Tredive år efter lov 104: skolen og meget mere

“Med dette møde ønsker vi bestemt at gøre de nye generationer bekendt med det politiske og kulturelle klima, der førte til godkendelsen af den første lov, hvor mennesker med handicap blev hovedpersoner i deres handlinger for første gang, inklusive politiske, men det vil ikke være en simpel mindehøjtidelighed: det vil være den rigtige mulighed for at give en konkret betydning til vores engagement i handicappedes rettigheder, også i lyset af de vigtige frister, der forventes snart”.
For at sige det er det vincenso Falabella, præsident for FISH (italiensk Føderation for at overvinde Handicap), der præsenterer den dybdegående digitale tale med titlen 30 års lov 104/92. Fra specialskoler til skoleinddragelse, fremmet af Føderationen om eftermiddagen i dag, den 18.Februar (15 timer), en dato, der ikke er tilfældig, da den falder sammen med den 18. februar 1992, hvor lov 104 trådte i kraft.
På Falabellas ord, der vedrører første gang, hvor mennesker med handicap gik direkte “ind i marken” i lovgivningsmæssig og politisk handling, har vi netop i de seneste dage blandt andet trukket tilbage på de samme sider sammen med Giampiero Griffo, en af datidens hovedpersoner, hvordan det kom til godkendelsen af den epokale norm.

Hvad angår mødet i eftermiddag, vil det begynde med nogle grundlæggende spørgsmål, nemlig hvilke ændringer har rammelov 104 medført omkring tredive år efter dens godkendelse i Italien? Hvordan er den situation, som mennesker med handicap og deres familier lever i dag, især tænker på skoleinddragelse og uafhængige levende projekter?
Distribueret via streaming vil digital talk også være i stand til at stole på deltagelse af autoritative institutionelle repræsentanter, såsom Erika Stefani, minister for handicap, og Rossano Sasso, undersekretær for uddannelse, der sammen med Antonello Giannelli, præsident for ANP (tidligere National Association of Priests, nu National Association of Public managers and high school professionals), vil dialog ved åbningen af arbejdet med Vincenso Falabella.
Vil Massimo Rolla, koordinator for Fiskelovstudiecentret, tale om emnet tredive års forandring, men altid i takt med tiden? og Andrea Canevaro, professor emeritus i specialpædagogik ved Universitetet i Bologna, en af “fædrene” til skoleinddragelse i vores land (udvidelse af horisonter til at bevæge sig fremad flittigt).

Derefter vil skolens tema være i centrum af mødet med rundbordet med titlen fra gårsdagens specialskoler til skoleindtagelsen i dag og i morgen, inden for hvilket forslaget til en lov, som FISH fremlagde i slutningen af sidste år, vil blive drøftet (hvis du allerede læser om det bredt på vores sider), for kontinuiteten i undervisningsstøtten og mere generelt for at gøre skoleverdenen konkret mere inkluderende for elever og elever med handicap.
Rundbordet, modereret af Vincenso Falabella, vil blive overværet af Raffaele Ciambrone fra Generaldirektoratet for studerende, inklusion og skoleorientering i Undervisningsministeriet; Stefania Stellino, koordinator for Fiskeskolegruppen; Salvatore Nocera, præsident for Udvalget for fiskegarantister; Raffaele Iosa, tidligere lærer, didaktisk direktør og skoleinspektør; Andrea Marchetti, ansvarlig for optagelse i ANP.

“Jeg talte om de vigtige frister, der venter os snart – Falabella bemærker afslutningsvis – og henviste først og fremmest til det arbejde, der venter os på udarbejdelsen af gennemførelsesdekreterne, der skal give form og substans til den nylige lovdelegation til regeringen om handicap [lov 227/21, N. d.R.], som vi i vid udstrækning har diskuteret inden for vores associative netværk i de seneste uger. Inklusionskulturen fortjener faktisk kontinuerlig opmærksomhed og vedligeholdelse, ikke kun af interesserede parter og eksperter, men af alle, fordi det er en reel arv i vores land”. (S. B.)

På dette link er det komplette program for digital talk, der blev fremmet den 18. Februar af FISH (som vil blive undertekst af FIADDA-italienske familier tilknyttet til forsvar for hørehæmmede rettigheder). Streamingen af mødet vil være på fiskens hjemmeside og på forbundets sociale kanaler (Facebook Andout for yderligere information: [email protected]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.